Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου

Το ιστολόγιό μου είναι άλλη μία προσπάθεια για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων για όλα τα θέματα που τους αφορούν.
Σας παρακαλώ να μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μου για κάθε θέμα που σας απασχολεί, αφήνοντας το σχόλιο σας στο ιστολόγιο, στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση (fanpap@sch.gr) ή τηλεφωνικά.
Επίσης είναι πολύτιμη ή κάθε παρατήρηση έτσι ώστε το ιστολόγιο να γίνει εύχρηστο και χρήσιμο σε όλους.
Καλή περιήγηση

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. &  Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ  Γ΄
-----


Βαθμός Προτερ
ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ


Α.Δ.Α. : 457Λ9-ΖΨΥ

Μαρούσι, 23 -11-2011             
Αρ. Πρωτ.:  134508/Δ1    
Ταχ. Δ/νση:                     Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη:                    151 80   ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα:                     www.minedu.gov.gr
e-mail  :                            ppe3@minedu.gov.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΠΡΟΣ :
Κ. Τουμπακάρη              ( 210-3442435
Μ. Ντόβα                        (   210-3442315
Γ. Μπουζιάνη                 (  210-3442335
Ο. Ιντζέ                            ( 210-3442315
FAX:                                  ( 210-3442275

1. Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης
2. Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης
 KOIN :
1.  Όλα τα Διδ/λεία των Α.Ε.Ι.
2.  Δ.Ο.Ε
     Ξενοφώντος 15Α
     105 57 Αθήνα
3.  Ο.Ι.Ε.Λ.Ε
     Χαλκοκονδύλη 13
    10 432 Αθήνα
4. Ι.Ε.Π.

 

ΘΕΜΑ : Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 σε σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης


Σε συνέχεια της αριθμ. 128501/Δ1/8-11-2011 (Α.Δ.Α. : 45BZ9-Ω43) εγκυκλίου μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2011-2012, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για μεταθέσεις σε Διαπολιτισμικά Σχολεία.
Ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων καθώς και η συνολική διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρισης και παραλαβής αντιγράφου από τους εκπαιδευτικούς, με επιφύλαξη των παρακάτω αναφερομένων, θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο αυτή.
Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις μετάθεσης σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ρυθμίζονται από τις διατάξεις της αριθμ. 114163/Δ2/14-10-2004 (ΦΕΚ 1592 Β΄ 25-10-2004) Υπουργικής Απόφασης ως ακολούθως:
1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης  έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μετάθεσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κεφάλαιο Β’ «Θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης» του πρώτου Μέρους της προαναφερόμενης εγκυκλίου μας.
Κατά τις μεταθέσεις στα σχολεία αυτά προτιμούνται όσοι έχουν επιπλέον τα παρακάτω προσόντα κατά σειρά προτεραιότητας:
α) Επαρκή γνώση της ξένης γλώσσας της χώρας από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθη­τών οι οποίοι φοιτούν στα σχολεία αυτά. Ειδικά για την μετάθεση εκπαιδευτικών σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν κατά πλειοψηφία Τσιγγάνοι μαθητές, δεν απαιτείται γνώση ξένης γλώσσας.
β) Ειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας.
γ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διαπολιτισμικής Αγωγής.
δ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε επιστή­μες της αγωγής.
ε) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο διδασκαλίας τους.
στ) Διδακτική εμπειρία σε Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
ζ) Διδακτική εμπειρία σε Τάξεις Υποδοχής ή Φροντιστη­ριακά Τμήματα.
η) Επαρκή γνώση μιας διεθνούς γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).
θ) Βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διαπολιτισμικής Εκπ/σης που πραγματοποιήθηκαν από φορείς του ΥΠΔΒΘΜ ή συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.
2. Ο Διευθυντής της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης στην οποία υπάγονται τα σχολεία, εκδίδει τον Νοέμβριο κάθε έτους προκήρυξη για την πλήρωση των κενών θέσεων και όσων πρόκειται να κενωθούν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.
Στην προκήρυξη αυτή εκτός από τις κενές θέσεις, ορίζονται τα απαραίτητα προσόντα και απαιτούμενα δικαιολογητικά απόδειξης αυτών και τάσσεται προθεσμία το αργότερο μέχρι 20 Δεκεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων στη Δ/νση Προσωπικού Α/θμιας Εκπ/σης - Τμήμα Γ΄ της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η προκήρυξη κοινοποιείται σε όλα τα δημόσια σχολεία μέσω των οικείων Δ/νσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης προκειμένου να λάβουν γνώση οι εκπαιδευτικοί και να υποβάλουν, όσοι ενδιαφέρονται, αίτηση μετάθεσης μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά.
3. Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, στο οποία διαβιβάζονται οι αιτήσεις, συνεδριάζει και αποφασίζει για τις μεταθέσεις στα σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης πριν από τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή.
4. Οι μετατιθέμενοι στα σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης, για άλλα σχολεία της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης, μετά την συμπλήρωση διετούς υπηρεσίας σε αυτά.
Αιτήσεις εκπαιδευτικών, που μετατίθενται στα σχολεία αυτά, και για άλλες κατηγορίες μεταθέσεων δεν λαμβάνονται υπόψη.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.      Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μετατεθούν από Διαπολιτισμικό σχολείο σε λοιπά σχολεία της ίδιας περιοχής μετάθεσης υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέσω της οργανικής τους θέσης στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε., μετά τη συμπλήρωση διετούς υπηρεσίας σε αυτό, σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα.
2.      Επισημαίνουμε στους εκπαιδευτικούς να μην περιλαμβάνουν στις προτιμήσεις τους Διαπολιτισμικά σχολεία στα οποία δεν έχουν προκηρυχθεί κενές οργανικές θέσεις στον κλάδο τους.
3.      Οι Διευθύνσεις και τα Γραφεία Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας δεν θα πρέπει να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά που δεν κρίνονται απαραίτητα για τη διαμόρφωση κρίσης για τους υπό μετάθεση εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου